Bestellen

Positieve Groepsvorming

Aan het werk om de sociale veiligheid binnen de organisatie positief te beïnvloeden? Dat kan door aan de slag te gaan met het team en/of om jongeren aan het denken te zetten. In een kleine oplage zijn twee werkvormenpakketten uitgebracht. Beide pakketten zijn gericht op sociale veiligheid, pesten en pestpreventie en ieder pakket bestaat uit drie verschillende werkvormen/spellen: Een kwartetspel, een werkvorm met dilemma-kaarten en een werkvorm met kaartjes met stellingen.

De werkvormen kennen ieder verschillende werkwijzen. Er kan worden aangesloten op de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Het pakket zit in een stevig doosje met een duidelijke handleiding. Met het spellen-pakket kunnen meerdere bijeenkomsten/dagdelen gevuld worden. Er zijn ook werkwijzen die binnen een lesuur of een half lesuur uitgevoerd kunnen worden. De spellen zijn getest in de onderwijspraktijk en hebben een gedegen theoretische onderbouwing.

Het pestpreventiepakket  voor jongeren: Groepsgedoe

‘GroepsGedoe’ zet jongeren (vanaf ongeveer 10 jaar) op een laagdrempelige manier aan om na te denken over dat wat in een groep allemaal zou kunnen gebeuren. Daardoor krijgen de jongeren meer zicht op  de impact van pesten op de groep en op de leden van de groep. Door de werkvormen worden jongeren bewust gemaakt van wat ze samen en zelf  kunnen doen om voor een veilig sociaal klimaat in de groep te zorgen.

spelpakket voor jongeren rondom pesten en de preventie ervan
spelpakket voor jongeren  

Het pestpreventiepakket  voor volwassenen:

Het ‘Pestpreventiepakket‘ is bedoeld om mensen die met jongeren omgaan aan het denken te zetten over pestproblematiek. Het is in eerste instantie gemaakt voor het onderwijs. Men leert eigen en andermans (voor)oordelen herkennen en erkennen. Door het gebruik van de materialen gaat men met elkaar in gesprek om zo met en van elkaar te leren. Ook buiten het onderwijs kan het spellen-pakket gebruikt worden. Dit pakket  is eerder verschenen en op veler verzoek opnieuw uitgebracht in een aangepaste vorm.

afbeelding doosje pestpreventiepakket volwassenen

pestpreventiepakket volwassenen

Kosten:

De prijs voor zowel het spellen-pakket voor volwassenen als het pakket voor jongeren is 29,50 euro per stuk. Dit is inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Voor meer informatie lees de algemene voorwaarden  en raadpleeg: meest gestelde vragen.

Factuurgegevens Pestpreventiepakketten  [recaptcha]

  CORONAGEDOE

  Op zoek naar manieren om met jongeren de ervaringen in tijden van Corona te bespreken? CoronaGedoe biedt op een laagdrempelige, speelse manier de mogelijkheid om terug te kijken.

  Coronagedoe zit in een stevig doosje (17 bij 17 cm) en bevat 32 afbeeldingen die uitnodigen tot gesprek. Er zijn ook 32 kaarten met stellingen en vragen. Er zijn bovendien lege kaartjes voor het noteren van eigen vragen of stellingen. Ook zijn er pionnen bij gevoegd om het Corona-bord-spel te kunnen spelen. De dobbelsteen is voor de 6 ‘dobbelsteen-vragen’. Het geheel zit in een stevig doosje en bevat een handleiding waarin tien verschillende werkvormen beschreven staan.

  Hoe leerlingen zich voelen in de groep, hoe de groep zelf (opnieuw) gaat functioneren is belangrijk voor het welbevinden van iedereen. Er moet niet alleen aandacht zijn voor schoolse vakken. Juist sociaal-emotionele competenties en sociale vaardigheden zijn in deze periode belangrijk. Ook bij het opstarten na de zomervakantie is het goed om op deze tijd terug te kijken.

  CoronaGedoe is in een zeer beperkte oplage uitgebracht. Een spel kost 12,50 € per stuk. Dit is inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij een bestelling vanaf vijf stuks wordt een korting van 10% gerekend.
  Voor meer informatie lees de algemene voorwaarden  en raadpleeg: meest gestelde vragen.

  Factuurgegevens CoronaGedoe   [recaptcha]