Podcast GroepsGedoe aflevering 1: Nieuwe groepen

GroepsGedoe aflevering 1
Nieuwe groepen

Werken met groepen blijft een uitdaging. Deze eerste aflevering gaat over nieuwe groepen en hoe je het beste zo’n nieuwe groep kunt begeleiden. Een nieuwe groep is spannend voor leerlingen maar ook voor docenten. Over het geheel genomen, zo blijkt uit deze podcastaflevering, is inzetten op duidelijkheid scheppen en veel doen aan kennismakingswerkvormen een goede manier om rust te brengen in een groep en te komen tot positieve groepsvorming. Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat iedere groep weer anders is en iets anders nodig kan hebben.
In de podcast komen deskundigen en docenten aan het woord en ook de echte experts: de leerlingen. Inzichten uit de wetenschap en de praktijk worden afgewisseld met praktische tips en ideeën voor werkvormen.

Je kunt GroepsGedoe hier luisteren maar je kunt ook via je favoriete podcast-app luisteren zoals Spotify, Apple of een ander podcast-platvorm. Wanneer je je abonneert komen nieuwe afleveringen vanzelf naar je toe en kunnen anderen deze  podcast gemakkelijker vinden.

Het nieuwe schooljaar positief beginnen?

Goed voorbereiden op de Gouden Weken na de vakantie?

Meer weten over groepsdynamiek en de eerste weken van het schooljaar? Ga met je team aan de slag tijdens een actieve, praktijkgerichte workshop: