Spellen-pakket

Voorinschrijving spellen-pakket

De ‘voorinschrijving spellen-pakket’ is gesloten! De pakketten zijn inmiddels te bestellen via het bestelformulier.
Om direct te bestellen klik:  HIER

Beide pakketten zijn gericht op pestpreventie en bestaan uit drie verschillende werkvormen/spellen:

    • het “Pestpreventiekwartet”
    • de werkvorm “Pest-dilemma’s”
    • de werkvorm “Pest-stellingen”

uittesten spel in de praktijk

 

 

 

 

 

uittesten spelvormen
dummy’s uitproberen in de praktijk

De werkvormen kennen ieder verschillende werkwijzen. Er kan worden aangesloten op de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Zie ook Werkvormen. Ieder spellen-pakket zit in een stevig doosje. De spellen zijn getest in de onderwijspraktijk en hebben een gedegen theoretische onderbouwing.

beide spellenpakketten

Het pestpreventiepakket voor volwassenen

Het pakket is bedoeld om mensen die met jongeren omgaan aan het denken te zetten over pestproblematiek. Men leert eigen en andermans (voor)oordelen herkennen en erkennen. Door het gebruik van de materialen gaat men met elkaar in gesprek om zo met en van elkaar te leren. Ook buiten het onderwijs kan het spellen-pakket gebruikt worden. Dit pakket  is eerder verschenen en op veler verzoek opnieuw uitgebracht in een aangepaste vorm.

kaartjes kwartet
voorbeelden kaartjes kwartetspel

Het pestpreventiepakket  voor jongeren: Groepsgedoe

Dit pakket zet jongeren (vanaf ongeveer 10 jaar) op een laagdrempelige manier aan om na te denken over dat wat in een groep allemaal zou kunnen gebeuren. Daardoor krijgen de jongeren meer zicht op  de impact van pesten op de groep en op de leden van de groep. Door de werkvormen worden jongeren bewust gemaakt van wat ze samen kunnen doen om voor een veilig sociaal klimaat in de groep te zorgen.

kaartje spellen-pakket jongeren
eerste ideeën getekend door vormgever (aemka0ne)

Kosten:

De prijs voor zowel het spellen-pakket voor volwassenen als het pakket voor jongeren is 29,50 euro per stuk. Dit is inclusief BTW en exclusief verzendkosten.